Bio Rob van den Biggelaar

Rob van den Biggelaar is een gedreven bevoegd zangdocent, geboren en getogen in Breda. Van kleins af aan vormt muziek maken een rode draad in zijn leven. Het was daarom ook voorbestemd om daar iets mee te gaan doen. Sinds zijn jeugd speelt Rob gitaar en heeft hij door de jaren heen meerdere instrumenten leren bespelen oa; de bluesharp, hobo, percussie, drums, banjo, mandoline en piano.

Vanaf zijn 17e begon zijn muzikale carrière als zanger en hij heeft sindsdien diverse cursussen en masterclasses gevolgd o.a. aan de Academy of Contemporary Music in Londen (Engeland) en de Fontys Rockacademie in Tilburg. In juni 2010 is Rob geslaagd als Bachelor of Music (hons) aan het conservatorium, met als hoofdvak zang lichte muziek en bijvak piano. Lessen werden gevolgd bij o.a. Kristina Fuchs, Connie de Jongh, Jeroen Manuhutu. Rob is een bevoegd zangdocent, wat inhoud dat hij didactische, fysiologische en anatomische kennis heeft van de zangstem. Om helemaal up-to-date te blijven, volgt hij frequent verschillende cursussen in o.a. CVT, EVTS (Level 1 & 2), Berklee Music, Pahn en Coblenzer techniek. Elk kwartaal organiseert Rob een intervisie dag met collega zangdocenten, om bepaalde onderwerpen te bespreken die worden gebruikt en waardevol zijn tijdens een zangles. Zodoende blijft hij up-to-date vanuit verschillende invalshoeken wat actueel is binnen zijn vakgebied. In 2014 volgde Rob een intensieve cursus tot Master Certified Instructor van de TVS zangmethode (USA). Echter, in zijn zangstudio gebruikt hij meerdere zangmethodes, omdat geen persoon dezelfde is en hij daarom niet gelooft dat een zangmethode werkt voor iedereen. Op deze manier is er voor iedere cursist een passende werkwijze. Om meer informatie te krijgen waar Zangstudio ROBB voor staat volg dan deze link.

In zijn eigen studio in Strijbeek geeft hij zanglessen aan verschillende niveaus (van beginner tot en met professionals), over de hele wereld. Ook geeft hij muziektheorielessen aan mensen die een theater- of muziekvakopleiding willen gaan volgen. Alle lessen kunnen worden gevolgd in de studio of online via Zoom. Tevens coacht hij singer / songwriters en kan hij gecontacteerd worden voor verschillende soorten workshops voor vocale groepen en bedrijven. Rob heeft o.a. professionele bands voorbereid op hun single en album release, bands gecoacht tijdens hun (theater)tour en begeleidde cursisten voor en tijdens zangwedstrijden op tv zoals the Voice en The Voice kids. Ook begeleid hij professionele sprekers en stemacteurs.
Daarnaast heeft hij ervaring als dirigent voor vocale groepen (zowel jong als oud). In 2010/2011 werkte hij als vocal coach bij het CVK in Roosendaal (NL). Met ingang van september 2009 is hij volledig werkzaam als vocal coach in zijn eigen praktijk, ROBB’s Art of Music & Zangstudio ROBB. Naast zijn werk als vocal coach in zijn studio, werkt hij als singer / songwriter en componist. Met zijn songs heeft hij al meerdere malen succes gehad in gerenommeerde songwriters contests in de Uk en de VS. Daarnaast wordt een instrumentale compositie door televisiezender Ziggo Sport gebruikt.

In 2013 is Rob tevens afgestudeerd als 1e graads docent muziek en hij werkt sinds een aantal jaren 2 dagen per week als muziekdocent in het Voortgezet Onderwijs (onder- en bovenbouw). In het Primair Onderwijs werkt Rob al jaren op project basis en verzorgt hij workshops als muziekdocent, vanuit zijn eigen praktijk. Ook heeft hij ervaring als groepsleerkracht binnen het Voortgezet Speciaal Onderwijs cluster 4. Van eind 2015 t/m 2017 is Rob bestuurslid geweest van de Nederlandse Vereniging voor Zangpedagogen (NVZ).

Als uitvoerend muzikant heeft Rob gedurende de afgelopen 20 jaar ervaring opgedaan als leadzanger en gitarist voor eigen bands en diverse coverbands. Met zijn rockband Phoenix Red heeft hij eigen werk ten gehore gebracht in diverse nationale podia zoals de Melkweg, 013, Mezz, WII en het voorprogramma verzorgd van een (inter)nationaal bekende band. Daarnaast heeft hij studio- en sessiewerk gedaan. Op dit moment heeft Rob een eigen Jazz & Blues trio (Battle Creek Trio), een Roots band (The Battle Creek Roots Orchestra) en treed hij alleen op als singer/songwriter onder de naam Grandler. Daarnaast is hij actief als componist van harmonie muziek. Meer info is te vinden op de website ROBB’s Art of Music.

Voor het volledige CV van Rob, stuur ons een mail via onderstaand contactformulier.


Heb je een vraag? Mail ons via het onderstaande contactformulier.

  • Door het invullen en versturen van dit contactformulier verklaar je akkoord te zijn met het verwerken van deze gegevens door Zangstudio ROBB, zoals beschreven in onze privacy verklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

This post is also available in English