Testimonials

Mijn allereerste zangles kreeg ik cadeau voor mijn verjaardag, omdat ik dit al heel lang graag wilde maar toch spannend vond. Bij Rob voelde ik me al snel op mijn gemak. Daarnaast is het fijn dat je in de lessen van Rob alle kanten op kunt. Veel geleerd en plezier gehad tijdens de zanglessen en ik ben enorm gegroeid in het afgelopen jaar. Rob geeft met veel enthousiasme les en voelt goed aan wat bij je past om je verder te laten komen. Heel erg bedankt voor de fijne uurtjes zingen!

Default Avatar55
Anne Maas

Thx Rob, voor al jouw hulp met mijn metal/punk zang. Dankzij jou heb ik enorme vooruitgang geboekt, is het veel makkelijker om te zingen en heb ik een veel groter bereik dan voorheen. Je enthousiasme werkte aanstekelijk en geeft vertrouwen. Thx en wellicht tot binnenkort voor een vervolgcursus.

Default Avatar55
Marco
zanger Deaf Old People

Tijdens de laatste opnamen van onze band kwam ik er toch achter dat mijn backing vocals gewoon niet goed genoeg waren. Nu 10 lessen verder en het maakt echt een wereld van verschil! Met veel plezier elke keer weer 60 km heen en 60 km terug gereden voor een uur zangles. Het was het voor mij meer dan waard want ik snap nu beter wat ik met mijn stem kan doen, heb meer controle erover en het gaat mij een stuk gemakkelijker af. Nog lang niet uitgeleerd bij Rob en ik kom dan ook zeker terug wanneer het voor mij weer mogelijk is!

Default Avatar55
Jakob Slob
Bassist White Limo

In een ver verleden had ik al eens in een vocalgroup gezongen, maar eigenlijk nooit lessen gehad. Rob coacht met veel enthousiasme en gedrevenheid, op basis van een flinke kennis van zijn vakgebied. Ik heb nu een groter bereik, weet waar ik mijn klanken het beste kan plaatsen om mijn stem meer te laten dragen. Nu ik beter weet wat ik doe is mijn plezier in zingen nog groter geworden. Ik wou dat ik in het verleden al zo'n vocal coach had gehad, dan had ik toen al zulke grote stappen gemaakt met mijn zangstem!

Default Avatar55
Margriet
Zangeres

Echt hele fijne/goede zanglessen gehad, super veel geleerd over mijn stem, maar ook over mijn gehele lichaam m.b.t. zingen. Ik durf eindelijk (weer) voluit te zingen... Rob bedankt en tot ziens.

Default Avatar55
Toine

Rob,

In pas een paar lessen heb ik al veel kunnen leren over zangtechnieken. Prettig hoe je met veel enthousiasme, duidelijk kunt uitleggen hoe en waarom dingen zijn zoals ze zijn.
Icm met een flexibele planning voor de lessen een fijne ervaring.
Bedankt voor nu Rob!

Default Avatar55
Dennis
Zanger, gitarist

Mede dankzij de deskundige en enthousiaste begeleiding van Rob, was de zangworkshop die ik voor mijn verjaardag had georganiseerd, zeer geslaagd. We zijn serieus bezig geweest met stemoefeningen en instuderen van een song, maar hebben ook veel gelachen. 14 vrouwen, waarvan de meesten niet regelmatig zingen, hebben gezamenlijk een mooi resultaat neerzet, waarvan Rob een opname heeft gemaakt als herinnering. Iedereen deed enthousiast mee en werd er blij van. Sommigen wisten niet dat ze konden zingen; één denkt erover om op een koor te gaan, een ander weet het nu zeker: zij gaat op een koor!
Tip: wanneer je eens wat anders wil als verjaardagsfeestje: Huur Rob in voor een zangworkshop!
Rob, nogmaals hartelijk dank!

Default Avatar55
Ingrid Cauwels
Oud-leerling

Ben enorm vooruit gegaan de laatse twee jaar, mn ademhaling en mn songwriting, mn gitaarspel. Ook heb ik geleerd dat bier niet de beste oefening is voor je stem, ondanks hoe leuk t is. Mn bereik is ook groter ik ben helderder en ik denk dat het alleen maar beter kan worden. Thanks voor alles!

Default Avatar55
Andy Snoeren
Punk zanger

Nadat we niet verder kwamen om in het nieuwe opkomende seizoen weer eens te kijken naar opties om de zoveelste dansles te volgen, besloten mijn vrouw en ik op zoek te gaan naar iets nieuws wat we nog steeds samen konden doen. Het moest iets aparts en leuks zijn waarbij we een emotie konden delen. En oh ja, het moest ook nog passen in ons enorm drukke leven. Het was toen ongeveer 4 jaar geleden dat we toevallig op de fiets langs Rob's studio kwamen, en daar heeft het idee verder vorm gekregen. We zijn onze eerste lessen bij Rob gestart. Het was even aftasten omdat we niet altijd goed voorbereid op de les kwamen, maar bij Rob staat plezier voorop en past zijn professionaliteit graag aan op onze wensen. Een hele goede combi voor ons. Ook de praktische mogelijkheid om je lessen in te plannen zijn voor ons ideaal. We zijn enorm enthousiast. Het is voor ons een uitje wat we dus nu een aantal jaren doen. Het vormt ons, we zijn beter gaan zingen (niet onbelangrijk), en ondanks we beide al rond de 50 zijn, zijn er elementen uit de les die we gewoon dagelijks toepassen. De gene is al lang verdwenen (nou ja – alles is relatief), we hebben geleerd om jezelf ontspannen te maken (als voorbereiding op de zang), tekstbeleving, tekstopbouw, herkenning van verschillende zangkwaliteiten, tonatie etc. We zijn even in pauze stand gegaan en overwegen om jaar 5 in te stappen. Aan Rob zal het niet liggen. Dank Rob. Tot snel en/of tot ziens.

Default Avatar55
Erwin en Rachel
Een goede match!

Ha die Rob,

Ik wil je bedanken voor de lessen die je me hebt gegeven. Zonder enige kennis en zelfvertrouwen ben ik bij Rob binnengestapt.
Uiteraard voelde het in het begin onwennig, maar naar mate de lessen vorderde kreeg ik meer zelfvertrouwen. Rob heeft me geleerd meer te durven en me gewoon te laten gaan. Ook leerde hij mij inzien dat als ik al mijn onzekerheid laat gaan iets te vertellen heb met mijn stem. Iets wat ik nooit gedacht had, aangezien ik alleen maar zong voor de lol.
Daarom ben je een top docent Rob! Wie weet kom ik in de toekomst weer terug om weer lessen van je te volgen.

Groetjes,
Ellen

Default Avatar55
Ellen van Dijck

Onze jongste zoon Felipe van 8 is een dik half jaar bij Rob op zangles geweest. Dit is voor hem en ons als ouders een zeer positieve ervaring geweest. Felipe ging graag naar de zangles en op de terug te beluisteren opnamen konden wij horen hoe de les verliep. De interactie tussen Felipe en Rob was erg leuk. Door Rob werd er tussen de vragen en verhalen van Felipe door op een speelse en deskundige manier lesgegeven. Erg fijn!

Default Avatar55
Maarten van der Molen
Ouder

Ondanks het feit dat ik mijn eigen weg op muzikaal vlak al gevonden had, was dat voor mij toch niet voldoende om het maximale bij mezelf er uit te halen.
Ik ben blij met de uren die we met elkaar hebben doorgebracht Rob. Je wist op sommige momenten zelfs door mijn "eigenwijze" heen te breken; iets wat weinigen eerder is gelukt. Ik kan je bij menigeen aanbevelen en ik kom zeker nog terug!

Default Avatar55
Peter van Noort
Componist/tekstschrijver

Beste Rob,

De lessen bij jou ervaar is als heel rijk en voedend. Je enthousiasme en oprechte begeleiding hebben mij ondersteund en aangemoedigd om door te gaan met mijn muziek. Ook heb je me gestimuleerd om me te blijven ontwikkelen. Je bent zeer vakkundig, zowel als het gaat om zang als om het creeeren van eigen muziek. Bovendien vind ik dat je me altijd de ruimte en vrijheid geeft om wel of niet wat te doen met jouw tips en adviezen. Eigenlijk heb ik er altijd wat mee gedaan en het heeft me verder gebracht.

Rob, je bent een hele goede coach omdat je het doet vanuit je hart en vanuit wie je bent als mens.

Default Avatar55
Bo

Dankjewel voor de lessen, Rob. Je levert maatwerk, en men kan bij jou zoveel meer leren dan zingen alleen.

Default Avatar55
Marjolein

Bedankt voor de goede lessen Rob! We hebben ons gefocust op mijn persoonlijke doelen, die we samen vooraf hebben opgesteld. Stap voor stap hebben we hier aan gewerkt. Het was fijn om de lessen te volgen, je bent een echte coach!

Default Avatar55
Rien Groenveen
Zanger

Na enige tijd lessen te hebben gehad van Rob, kan ik alleen mijn complimenten en dank uitspreken naar Rob toe.
Hij weet waar hij over praat en zingt, hij weet dit ook over te brengen op een leerling en hij past hierbij diverse
methode's en systemen toe, hij zal de beste manier zoeken om de leerling het gevraagde en het gewenste te kunnen geven.
Het is voor mij een grote aanvulling geweest om bij Rob op zangles te gaan, en ik kan iedereen die iets op zanggebied, en diverse andere dingen wil leren, aanbevelen om eens bij Rob op les te gaan.
Ook de gemoedelijke en fijne sfeer tijdens de lessen was er steeds, wat ik ook een belangrijk punt vind.
Muziek maken, dus zeker zingen is tenslotte iets wat met gevoel te maken heeft.
Rob bedankt voor al de leerzame lessen, en mogelijk tot de volgende reeks vervolg-lessen.

Default Avatar55
Wil van Kuijck
Hobby muzikant /zanger

Hoi Rob, heel erg bedankt voor de fijne en leerzame lessen, waardoor ik mijn liedje op de bruiloft goed kon zingen. Onwijs bedankt! Lydeke

Default Avatar55
Lydeke
Zangeres

Rob heeft een prettige manier van les geven; een deskundige, transparante, doelgerichte, flexibele en enthousiaste manier!
Bedankt!

Default Avatar55
Dineke van Erk

De TVS methode heeft mij enorm geholpen om van een ongeoefende zangstem snel tot een aanhoorbaar resultaat te komen. De wijze waarop Rob de methode toepast, geeft je de mogelijkheid om heel gericht aan je verbeterpunten te werken. Daarnaast werk ik graag met Rob aan de vocalen voor de songs van mijn band. Zijn inzichten zorgen altijd weer voor een frisse invalshoek op een refrein, brug of couplet.

Default Avatar55
Theo Talboom
Zanger / Songwriter

Voor mensen die het spannend vinden om lessen te nemen om hun zangstem te verbeteren, en ook niet zeker zijn of hun genre muziek wel geschikt is voor zanglessen, dat had ik ook.
Ik ben een zanger die begonnen is met technieken als screams en distortion, waarbij ik dus bij extreem ben begonnen. Wat ik miste was techniek om een cleane sound te maken, dus het "normaal" zingen.
Ik ben bij Zangstudio ROBB terecht gekomen via google, en na twijfel heb ik een proefles gedaan.
Deze is zeer goed bevallen!
2016 tot 2018 heb ik bij Robb lessen gevolgd, van clean naar heavy gezongen, en ik kan het ten zeerste aanraden mocht je serieus je niveau van zang willen bevorderen.

Default Avatar55
Robin Daniels
Rock/metal zanger

Hoi Rob, je bent inmiddels al een aantal keer op onze locaties geweest om met de peuters muziek te maken en het is iedere keer weer een feestje. De peuters (én onze leidsters) genieten ervan, hartelijk dank!

Default Avatar55
PUUR Kinderopvang
Muziek op de peuterspeelzaal

Beste Rob,

Ongeveer 6 jaar geleden begon ik met mijn allereerste zangles. Ik zat in het laatste jaar van de basisschool, was erg onzeker over mijn stem, durfde niet te zingen voor mensen en gebruikte mijn stem op de verkeerde manier. Bij jou zanglessen heb ik geleerd om voluit en vrij te zingen en is mijn bereik enorm gegroeid. Dit lukte door de goede tips en oefeningen die we in de zanglessen behandelden. Ook leerde ik mijn gitaarspel te combineren met zang en heb ik met jouw hulp zelfs een eigen nummer geschreven. In deze 6 jaar heb ik ontzettend veel podiumervaring opgedaan en ontdekt dat optreden en muziek maken echt mijn passie is en dat ik dit altijd wil blijven doen! Heel erg bedankt voor alle leuke, leerzame en gezellige lessen die je me hebt gegeven (en de toffe opnamens). Ik raad het zeker aan om zanglessen bij Zangstudio ROBB te nemen! Misschien kom ik in de toekomst nog eens terug om weer wat lessen te volgen, want ik ben nog lang niet uitgeleerd:)

Heel erg bedankt Rob!

Groetjes Sanne

Default Avatar55
Sanne van Hellemond
Zangeres/Singer-Songwriter

Ik kwam binnen als iemand die haar zangstem vrijwel niet durfde te laten horen aan anderen, maar met behulp van Rob heb ik die drempel overwonnen! De prettige en leerzame lessen (met enorm veel praktische tips), zorgden er dan ook voor dat ik voldoende zelfvertrouwen kreeg om op het podium te stappen. Zonder Rob was dit niet gelukt!
Twijfel je nog om lessen te nemen? Niet doen; het is zeker de moeite waard!

Default Avatar55
J. Wouters
Zangeres

De eerste keer zingen bij Rob was met een echte bibberstem! "Doe maar ineens met de microfoon" Ik was enorm zenuwachtig, maar jij, Rob, wist me meteen wel te kalmeren. De lessen daarop waren telkens super aangenaam. Boordevol tips, waar je je stem moest voelen, ademen,... hoe 'k alles even moest loslaten. Niet altijd even gemakkelijk, maar een geweldige uitlaatklep. Ook de gesprekken tussendoor leerden me heel wat bij en gaven me zelfvertrouwen.
Rob, bedankt voor alles!!

Default Avatar55
Joor Nobelen
-

Een reeks zanglessen bij Rob gevolgd, en elke les vanuit een zelfgekozen nummer aan de slag gegaan waarbij vele aspecten aan de orde kwamen, door een heel enthousiaste Rob.
Rob dank voor de leerzame lessen.

Default Avatar55
Hans Verhaeren
Zanger

Al een jaar zing ik in een koor, maar wel heel zachtjes. Ik durfde namelijk niet gehoord te worden, ook al wist ik dat ik de goede noten had ingestudeerd.

Ik heb nu alleen nog maar de proefles gehad bij Rob, waarin we onze focus hebben gelegd op ontspannen en geen oordeel hebben.

's Avonds bij mijn koorrepetie kwamen er een aantal mensen naar me toe, zij zeiden dat ze me hoorden zingen en dat het goed was wat ik zong!

Ik had nog nooit zo lekker gezongen! Dat een lesje al zo'n verschil kan maken! Dankjewel!

Default Avatar55
Christel Schipperen

Bij zijn zanglessen heb ik Rob ervaren als een fijne gast en een docent die z'n vak verstaat. Erg leuk om de stem en zang vanuit zo veel verschillende 'kanten' te bekijken. Ik heb veel vorderingen gemaakt en hoop in de toekomst nog vaker lessen bij Rob te kunnen volgen.

Thanx for now Rob en tot ziens!

Hartelijke groet,

Wouter

Default Avatar55
Wouter den Boer
Hobby-muzikant

Hallo Rob,

We hebben je muziekworkshops als erg waardevol en leuk ervaren! Alle psz medewerksters hebben je workshops in het afgelopen school jaar zeer gewaardeerd. Je originaliteit sprak aan. Kinderen werden erbij betrokken, ze sloten goed aan bij het thema. Zeker je liedjes, die in je hoofd bleven zitten , vielen in de smaak.

Puur kinderopvang

Default Avatar55
Puur Kinderopvang
Workshops voor peuters

Ik ben al 3 jaar actief in een zangduo, maar door gebrek aan zelfvertrouwen en controle, heb ik dan toch de stap gezet om bij een zangleraar aan te kloppen.
Op aanraden van een vriendin ben ik dan bij u terecht gekomen Rob.
Alhoewel het een heel eind rijden is (55 km enkel) , deed ik dit met plezier, want jij zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak voelde.
We zijn gestart met het opstellen van doelen die ik wilde bereiken.
Het repertoire was dan ook volledig aan mij om te kiezen.
Door jou zijn mijn durf, mijn zelfvertrouwen en mijn zangkwaliteiten er extreem op vooruit gegaan.
Daardoor heb ik zelf de stap genomen om ook alleen op te treden, waardoor ik nu bijna wekelijks een optreden heb en me steeds beter voel.

Ik wil je nogmaals volmondig bedanken om mij te laten inzien wat ik waard ben en waartoe ik in staat ben.
Elke les zorgde voor een nieuwe overwinning waardoor ik bij het verlaten van de les met veel enthousiasme uitkeek naar de volgende.
Met spijt in het hart heb ik nu (voorlopig) mijn laatste zangles met jou gehad, maar je ziet me zeker terug !!

Bedankt Rob !!

Default Avatar55
Lana
Zangeres (België)

Rob, ik kom snel weer terug. De korte tijd bij jouw en nu enkele maanden later.. Ondanks mijn problemen met theorie zijn er een heleboel momenten geweest waar de theorie heeft “geklikt” en het is blijven hangen. Ik begrijp mijn stem zoveel beter nu. Ik heb ontzettend veel stress uit mijn nek weten kwijt te raken.. Mijn stem voelt afentoe als een fijn gestemde fluit die met gemak alle registers door komt met weinig volume maar veel ondersteuning. Het grote probleem voor mij nu is dat ik dag na dag het gevoel weer moet vinden waar ik constant terug val in mijn oude patroon en de bad habits die ik jaren lang heb opgebouwd. Maar ik heb alle vertrouwen dat met dagelijkse oefeningen dit snel een thing of the past zal zijn. Bedankt voor alles tot zo ver, Rob. Tot snel!

Default Avatar55
Patrick
Zanger

Het was fijn werken met Rob als zangcoach.

Hij levert écht maatwerk. Hij heeft kennis van diverse zangmethodieken (TVS, EVTS, CVT, …) en begrijpt dat zang geen exacte wetenschap is. Hij houdt rekening met de diversiteit van elke leerling en gebruikt uit deze verschillende benaderingen de elementen die het beste voor die leerling werken.

Hij kan zangkunst zowel technisch, als met visualisatie benaderen, waardoor je een helder inzicht krijgt.

Er is ook veel ruimte voor tekstbeleving en interpretatie. En het zijn net deze elementen die de muziek doen leven!

Ik hou van zijn creatieve en eerlijke benadering. Hij haalt het beste in zijn leerlingen naar boven en werkt heel motiverend.

Je merkt dat hij gepassioneerd met muziek bezig is en dit werkt aanstekelijk.

Hij stelt daarnaast ook duidelijke doelen en helpt je om je eigen "grenzen" te overwinnen.

Een aanrader!

Default Avatar55
Femke Van Buynder
Zangeres Dine on Ashes (Belgie)

Met veel plezier 10 zanglessen gevolgd bij Rob. Rob is een kundige docent die uitstekend aanvoelt welke oefeningen tot het beste rendement leiden. Dankzij Rob stappen gemaakt in ademhaling, de pitch beter aanvoelen en je eigen energie via beweging beter te gebruiken. Bedankt voor deze interessante “ musical journey”.

Default Avatar55
Robert Giezenaar
Zangles

Na 15 lessen van Rob kan ik zeggen dat ik (eindelijk) heb leren genieten van zingen. Door Rob's lessen heb ik het zelfvertrouwen gekregen dat ik nodig heb om voor anderen te zingen. In een fijne sfeer en met ruimte voor een lolletje heeft Rob me de eerste kneepjes van het zingen bijgebracht. Tot zeker ziens!!!

Default Avatar55
Bas
Zanger, gitarist

Bij Rob hebben wij duo zanglessen gevolgd en dit is erg goed bevallen! Rob is een fijne zangcoach die ons op ons gemak stelt. Hij heeft ons geleerd dat we niet teveel moeten nadenken en foutjes mogen maken. Verder was hij echt bezig met het verbeteren van onze zang, en nam hier per persoon ook de tijd voor.
Als wij weer zanglessen zouden gaan volgen, zou dat zeker weer bij Rob zijn!!
Helaas was de afstand ernaartoe soms wat lastig voor ons. Maar wie weet in de toekomst weer :)
Bedankt Rob voor de leuke zanglessen!

Groetjes, Laura en Rhode

Default Avatar55
Laura & Rhode
Cursisten Duo zanglessen

Ik heb meer geleerd dan alleen het juist gebruiken van mijn stem. Ook aan presentatie en optredens wordt aandacht besteed. Dank voor de fijne lessen!

Default Avatar55
Myrthe
Zangeres

Samen met mijn zang partner Jitse heel veel geleerd op een prettige wijze. Nog steeds hebben we profijt van je lesstof die we nog wekelijks toepassen! Dus absoluut een aanrader om met Rob te werken aan jouw zang wensen!

Default Avatar55
Thars Duijnstee
Zang duo

Rob heeft zeer veel ervaring in zangtechnieken en is altijd enthousiast. Zijn enthousiasme heeft een stimulerend effect en heeft mij zo geholpen om in 2-3 jaar tijd een goede basis voor mijn stem te creëren. Elke week keek ik uit naar de les van Rob. Zeker het aanbevelen waard!

Default Avatar55
Mart van den Bighelaar
Singer-songwriter

Aan het begin hebben we voor mijn zangstem een aantal doelen gesteld, waar ik samen met Rob aan heb gewerkt om ze te behalen. Zijn manier van lesgeven om je zangstem te trainen, werkt erg prettig. Rob is flexibel maar stelt ook duidelijke doelen, zodat je weet waar je aan toe bent. Tijdens de les hangt een fijne, relaxte sfeer. Ik voelde me in ieder geval goed op mijn gemak.

Default Avatar55
Johan de jonge
Zanger

Ik heb grote vooruitgang geboekt, in het leren zingen van backing vocals en toepassen meerstemmigheid in zang. Het repertoire was geheel vrij van keuze, wat motiverend werkte voor mij. Rob bedankt voor je expertise en enthousiasme!

Default Avatar55
Joep van blerck
Professionele muzikant en gitaardocent

Beste Rob,
bedankt voor de fijne en zeer leerzame solfège lessen en bovenal voor het geduld. Heel fijn om handvaten te krijgen om in kleine stappen tot een goed solfège resultaat te komen.
Wie weet kom ik over een half jaartje voor een opfriscursus. Ik ga nu eerst flink oefenen met de tools die je me gegeven hebt.
Met muzikale groet,
Leonie Wiermans

Default Avatar55
Leonie Wiermans
nvt

Super bedankt voor alles lessen Rob! Ik heb super veel geleerd, vooral het goed gebruiken van mijn stem. Ook heb ik geleerd om met publiek om te gaan door op te treden met jou en je band.

Default Avatar55
Karlijn de Bont
zangeres

Door de vakkundige lessen weet ik veel meer over het gebruik van de stem. Ik heb stappen gemaakt en weet met meer controle te zingen. Iets wat mij enorm helpt in mijn huidige band.

Default Avatar55
J. Smout
Zanger

Als onervaren zanger met weinig podium evaring kwam ik binnen. Rob leerde mij met zijn enthousiaste en actieve lessen, zingen en mezelf te presenteren als zanger. Elke week keek ik weer uit naar zijn lessen om wat nieuws te leren. Met de uitdagende en duidelijke doelen kwam ik steeds weer verder. Rob heeft me verder gebracht en mij zelfvertrouwen gegeven. Zangles bij Rob is zeker de moeite waard!

Default Avatar55
Stijn van Vucht
Zanger, Drummer

Ik heb nu net mijn eerste paar lessen achter de rug en ik heb al het gevoel dat ik zangtechnisch flink vooruit ben gegaan! Het is een super fijne manier van lesgeven in een super fijne sfeer. Mij zie je nog terug!

Default Avatar55
Max Walder

Hoi Rob,

Ik wilde je toch nog eens extra bedanken voor de workshop die ik bij mocht wonen afgelopen schooljaar op het Cambreur College. Ik schreef toen een couplet en een refrein en heb het liedje thuis afgemaakt. Ik heb het een tijdje terug gezongen op Stek in Breda en ga het komende donderdag zingen tijdens Stukafest Tilburg.

Nou in elk geval nogmaals bedankt voor de workshop dus! En wie weet zien we elkaar op de komende Cambreurdag.

Groetjes Karlijn

Default Avatar55
Karlijn Vlaardingerbroek

Testimonials toevoegen

This post is also available in English